Digitale Orthodontie

Mondscanner

Om een behandelingsplan op te stellen moesten er in het verleden vaak afdrukken genomen worden. Deze afdrukken werden dan uitgegoten in gips.

Wij werken niet meer met gipsmodellen maar voortaan worden de ingescande tandenbogen verwerkt tot digitaal geprinte 3D modellen.

Ontwerp slotjesbeugel met Insignia (3D design-software)

Insignia is een volledig interactieve software. Met de ingescande tandenbogen zijn we voortaan in staat om de behandeling op voorhand met specifieke 3D software uit te voeren. De eindstand van de tanden en kiezen kunnen met de software gefinetuned worden. Zonder specifieke software was dit tot op heden nog niet mogelijk. Met Insignia 3D planning is de behandeltijd beduidend korter.

Als het ontwerp en het behandelplan klaar zijn worden de slotjes pas gegoten.  De boogdraden die worden toegepast om tanden en kiezen recht te trekken worden ook op maat gemaakt. Er wordt dus maatwerk verricht per patiĆ«nt, per behandeling.

Ontwerp Clear Aligners 

Met de mondscanner wordt met 3D software een clincheck gemaakt van de behandeling. Door de clincheck kan de behandeling gedesignd worden en de eindstand gefinetuned worden.