Geschiedenis

Tandarts De Geest heeft zijn tandartsstudies afgerond aan de Katholieke Universiteit te Leuven (België) waar hij in 1984 zijn diploma behaalde als Licentiaat in de Tandheelkunde. Na het vervullen van zijn legerdienst waar hij de graad behaalde van reserve onderluitenant werd zijn interesse gewekt om tanden recht te zetten. Deze bijkomende specialisatie - ook wel orthodontie genoemd - heeft jaren opleiding en studie gevergd. In 1989 startte tandarts De Geest met orthodontische behandelingen in zijn eigen praktijk (toen nog op één locatie) te Antwerpen Linkeroever. De tandartsactiviteiten bleef hij erbij doen. Daarnaast had tandarts De Geest sinds 1995 een satelliet orthodontiepraktijk te Wilrijk (Antwerpen) en was hij sinds 1993 leidinggevende op de afdeling orthodontie van het Sint-Jozefziekenhuis te Mechelen.

Op 15 juni 1998 nam tandarts G.J. M. De Geest de praktijk over van tandarts R. van der Houwen te Sommelsdijk. In 1999 werd de praktijk grondig verbouwd met een grotere wachtruimte, twee behandelkamers en een tussenliggende sterilisatiekamer. Er werd een receptiebalie gemaakt. Het handmatig invullen van de patiëntenkaart werd volledig gedigitaliseerd met een intern netwerk. In die tijd was de opzet zijn tijd ver vooruit. In 2009 werd er geïnvesteerd in een digitaal rontgensysteem, waarbij alle nodige rontgenfoto's voor orthodontie in eigen huis konden gemaakt worden. In 2011 werd de klinische sterilisatie geüpdate volgens de WIP richtlijn. Tegenwoordig is de praktijk van tandarts De Geest omgevormd tot een praktijk voor tandheelkunde en een verwijspraktijk voor orthodontie.

Om de kwaliteit (zichtbaar) te borgen heeft tandarts De Geest zich in 2012 ingeschreven in het KRT (KwaliteitsRegister Tandheelkunde) van de NMT, tegenwoordig KNMT.